Почивна база

РС на НТС Смолян разполага с почивна база в Офринио Паралия, Гърция.
Апартаменти НТС Офринио се намират на 6 минути пеша от най-широката плажна ивица на Паралия Офринио и на 4 минути от най-близката таверна, предлагаща прясна риба.
Апартаментите (един двуспален и един едноспален) са разположени един до друг на третия етаж в новопостроена 3-етажна сграда на тихо и красиво място в курорта.

Всеки от апартаментите е обзаведен с напълно оборудвана кухня, хладилник, готварска печка с фурна, пералня, съдомиялна машина, микровълнова фурна, кафе-машина, електрическа кана за вода, телевизор с българска сателитна телевизия, разтегателен диван и секция в хола.
В спалните има гардероби и удобни френски матраци.
Апартаментите са оборудвани с мощни климатици. На всички прозорци са поставени външни ролетни щори за предпазване от силното слънце, а терасите са оборудвани с големи тенти, маса и столове за хранене.
В едноспалния апартамент могат да почиват до четирима човека (двама настанени в спалнята и двама на удобния разтегателен диван в дневния таркт). В двуспалния апартамент могат да почиват до 6 човека (четирима настанени в двете спални помещения и двама на удобния разтегателен диван в дневния тракт).
Координатите на сградата са 40.762630, 23.909868.

Апартамент с две спални

Апартамент с една спалня

Плажът на Офринио е един от най-хубавите в северната част на Гърция и е най-близкия плаж до България (през Кулата и Гоце Делчев). Широк е над 50 метра, а водата е кристално чиста и няма камъни и морски таралежи поради по-ниската соленост в залива. Само на 5 километра от апартаментите река Струма се влива в морето и променя състава на морската вода. Това е идеално място за спортен риболов.
В курорта има над 40 таверни, парк за разходка и спортни площадки.
Срещу Паралиа Офринио се вижда първия ръкав на полуостров Атон. До там се стига с кола за около час и половина и от Уронополи може да се наеме корабче за разглеждане на манастирите на Атон откъм морето.
При неподходящо за плаж време, препоръчваме посещение на красивата пещера Алистрати.

Плажът на Офринио Паралия